Kuntamarkkinat on perinteisesti live-tapahtuma Kuntatalolla Helsingissä, jonne kahden päivän aikana kokoontuu noin 7 000 vierailijaa. Palveluitaan heille esittelee noin 200 näytteilleasettajaa. Seminaareja ja tietoiskuja tapahtumassa on tarjolla noin 300.

Vuosittain syyskuussa järjestettävä tapahtuma oli vuonna 2021 järjestyksessään 28. ja se pidettiin nyt toista kertaa kokonaan verkossa pandemiatilanteesta johtuen. Ilmoittautuneita osallistujia oli yli 6 000. Lisäksi tuhannet yksittäiset henkilöt seurasivat avoimia lähetyksiä verkossa. Seminaareja ja tietoiskuja järjestettiin noin 300, joista 109 lähetettiin suorina lähetyksinä kahden päivän aikana Kuntatalolta. Kumppaneita verkkotapahtumassa oli 78.

Seuraavan kerran Kuntamarkkinat järjestetään 14.-15.9.2022.

KL-Kustannus ja Kuntalehti vastaavat Kuntamarkkinoiden järjestämisestä yhteistyössä Kuntaliiton kanssa.

Tutustu tapahtumaan


Verkossa pidettävä SmartINFRA2020 kokosi yhteen teknisen toimen ammattilaiset, päätöksentekijät ja palveluntarjoajat. Tapahtuman ohjelma sisälsi mielenkiintoisia keskusteluja älyteknologian mahdollisuuksista ja haasteista kuntatekniikan alalla. Keynote-puheenvuorossa käsiteltiin hiilineutraaleita rakennustyömaita. Myös kumppanit esittelivät puheenvuoroissa palveluitaan ja uutuuksiaan case-esimerkkien avulla.

Tapahtuman järjesti Kuntatekniikka-lehti.

Tutustu tapahtumaan


Vuosien 2018 – 2020 aikana konseptoidun ja järjestetyn kokeilevan Klash-haastekilpailun tavoitteena oli löytää uudenlaisia ratkaisuja kuntien määrittelemiin ongelmiin. Kilpailu tarjosi sekä kunnille että osallistuville tiimeille mahdollisuuden kehittää yhteistyössä innovatiivisia ratkaisuja koko kuntakentän hyödynnettäväksi.

Klash-haastekilpailun järjesti Suomen Kuntaliitto. KL-Kustannus vastasi kilpailuprojektin toteuttamisesta yhteistyökumppaneina Kuntarahoitus, Keva, KL-Kuntahankinnat sekä FCG.

Tutustu Klashiin